SLAPY: Seminář Život se zdravými kopyty 8.-10. září 2017

10.07.2017 14:43

Ve dnech 8.-10.září 2017 se uskuteční další seminář Život se zdravými kopyty.

Institut celostní péče o koně,o.p.s.

Statek Malčany, obec

Čím (okr.Příbram)

na Google maps k nalezení pod Čím 85

Seminář vás uvede do problematiky „celostní péče o koně“, ježdění a chovu koní naboso a seznámí vás se všemi problémy, které způsobuje nedostatek pohybu, nevhodný povrch výběhů, podkování, špatná nebo nedostatečná úprava kopyt. Třetí den semináře budete mít možnost pod dohledem lektorů Tomáše Langera, Václava Vydry, Martiny Lehoučkové a Ilony Barešové zkusit vystrouhat kopyto a pochopit principy úpravy podle MVDr. Hiltrud Strasserové.

Získáte tím hrubou představu o tom, jak by mělo vypadat a upravovat se zdravé kopyto.

Seminář je třídenní (2 dny teorie a 1 den praxe – strouhání kopyta).

Přednášející:

Tomáš Langer - certifikovaný ošetřovatel kopyt dle Dr.Strasserové

Zajistěte si místo na semináři vyplněním přihlášky dole pod textem

Přihlášku online i všechny další informace najdete na: https://www.strasser-kopyta.cz , a veškeré další informace rádi poskytneme na tel. +420 608062861 (Ilona Barešová) , nebo na e-mail ilobaresova@seznam.cz nebo vaclavvydra3@seznam.cz .Prosíme zájemce, aby se přihlásili nejpozději do 1.9.2017.

Potřebné informace k semináři.

Začíná se v pátek v 11:00 h teoretickou částí, v so od 10:00 pokračujeme v teorii, v neděli opět od 10:00 je praktická část kdy si každý zkusí vystrouhat kopyto. Předpokládaný konec je první dva dny v cca 18:00, v neděli v cca 16:00 hod.

Dozvíte se jak umožnit koni život naboso, bude se mluvit o funkci i anatomii kopyta a o jeho významu pro celkové zdraví koně i podmínkách vhodných pro chov či držení koní.

Získáte také představu o tom, jak upravovat kopyto do jeho přirozené podoby tak, abyste si případně, po určité době (podle vašich schopností a stavu kopyt vašeho koně), mohli na svém koni provádět v období mezi návštěvami vyškoleného ošetřovatele kopyt drobné úpravy, případně se rozhodli sami vystudovat dvouletý vyškolovací běh a naučit se této dovednosti.

Seminář povede Tomáš Langer vyškolený certifikovaný Ošetřovatel kopyt dle Dr.Strasserové.

Cena semináře je 2500,- Kč (bez DPH), oběd není v ceně kurzu ale je možné si jej na místě zakoupit .

Ubytování je možné přímo na statku v novém ubytovacím zařízení (cca 350,-Kč /osoba /noc ),

Odkaz na informace k ubytování

Pokud by s vámi chtěl přijet někdo z rodiny, či přítel/přítelkyně nebo známý, může se semináře zůčastnit také pouze za poplatek 500 Kč.

Seminář probíhá na statku Malčany, blízko Staré Živohošti u Slapské přehrady asi 45 km od Prahy.

Pokud jste ještě nečetli knížku MVDr. Strasserové Celostní ošetřování kopyt koní, případně Podkování – je toto zlo opravdu nutné?, je možno vám obě zaslat. Bylo by dobré je před seminářem přečíst. Cena je 280 Kč.

Kurzovné můžete zaplatit na účet 77667778/5500 nebo na místě před zahájením kurzu.

Budete také potřebovat pravý a levý kopytní nůž (několik bude možno zapůjčit na místě). Dále budete potřebovat rašpli, ochranné rukavice a pevné kalhoty (nejlépe chaps nebo podkov. zástěra), zápisník a tužku.

Jakékoliv případné další dotazy ráda zodpoví Ilona Barešová, tel. 608062861, nebo Barbora Jakšíková 732 468718.

Přihlášení na akci

Vyplňte prosím níže uvedené údaje: